Een overlijden kunt u melden via: 0800 - 0 24 25 26 of 0524 - 51 58 99 . Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Vragen?

Van de voorzitter

We zijn al even onderweg in 2024 en voor u ligt onze jaarlijkse nieuwsbrief waarin we u graag informeren over de ontwikkelingen binnen de vereniging en de uitvaartbranche.

Het afgelopen jaar was voor de vereniging wel een bijzonder jaar. Tijdens de algemene ledenvergadering heb ik de voorzittershamer van Geert Schuiling mogen overnemen. Geert is maar liefst dertig jaar als bestuurder actief geweest voor de uitvaartvereniging.

De uitvaartvereniging is 130 jaar geleden opgericht door de familie Schuiling. Zij vonden het Noaberschap, ‘omzien naar en zorgen voor elkaar’ erg belangrijk. Dat is waar wij als vereniging nog steeds voor staan en waar we ook de komende jaren, samen met u als lid van onze vereniging, aan zullen blijven werken!

Graag willen wij via deze weg Geert bedanken voor zijn inzet en betrokkenheid bij de vereniging en het vertrouwen in het (nieuwe) bestuur. We zijn blij dat Geert nog als adviseur verbonden zal blijven aan onze vereniging.

Bestuur

Tijdens de ledenvergadering is Johann Hölscher toegetreden tot het bestuur. Samen met Dalida Harders, Herman Gijlers en Albert Doezeman vormen we het bestuur van de UVZOD. Het bestuur is nog  op zoek naar nieuwe bestuursleden en een notulist. Als u nu denkt, dat lijkt mij leuk, dan kunt u contact opnemen met één van de medewerkers op kantoor.

 

Wat gaan we doen

Voor het komende jaar is er al een aantal zaken in gang gezet. Er wordt momenteel hard gewerkt aan onze nieuwe website. Voor de zomer kunt u alle actuele informatie over de vereniging vinden op uvzod.nl

Daarnaast willen we onze administratieve processen verder optimaliseren om de kosten (en dus de contributie) zo laag mogelijk te houden. Graag willen op korte termijn starten met het digitaal sturen van informatie en nota’s.

Heeft u een E-mailadres? Laat het ons weten via het formulier ‘wijzigingen doorgeven‘.

Nieuwe uitstraling voor Uitvaarcentrum Coevorden

We hebben nieuws van onze uitvaartverzorger UGNA over de renovatie van het uitvaartcentrum Coevorden. Het uitvaartcentrum is altijd een plek van troost en herinnering geweest, maar met deze renovatie mag het nog specialer worden. Er wordt naar gestreefd een eigentijdse en sfeervolle omgeving te creëren waarin u afscheid kunt nemen op een manier die past bij uw wensen en behoeften.

Wij merken dat afscheid nemen steeds persoonlijker wordt en dat mensen vaak de voorkeur geven aan kleinere, intieme bijeenkomsten. Het uitvaartcentrum kan door middel van een geluidsdichte wand straks aangepast worden aan de grootte van het gezelschap. De mogelijkheden m.b.t. beeld en geluid worden uitgebreid. Daarnaast wordt een ruime keuze aan cateringopties aangeboden, zodat u het afscheid kunt vormgeven op een manier die recht doet aan uw dierbare. Denk aan heerlijke hapjes en drankjes, verzorgd door lokale partners.

In het zonnetje

Al dertig jaar zijn Gea en Albert Harms actief voor het uitvaartcentrum in Weiteveen. Met name Gea is het gezicht bij de uitvaarten. Alles moet bij een uitvaart goed geregeld zijn. Zij zorgen ervoor dat de mensen op een rustige manier afscheid kunnen nemen van hun dierbaren. Op hun dertigjarig jubileum zijn ze verwend met een ontbijtje. Het bestuur is bij hen op bezoek geweest om stil te staan bij deze speciale dag.

Zijn uw nabestaanden op de hoogte van uw lidmaatschap?

De dood is iets waar u misschien liever nog niet over praat. Toch is het verstandig om hierover na te denken. U maakt het voor uw nabestaanden namelijk een stuk makkelijker wanneer uw zaken goed geregeld zijn. Daarbij is het van belang dat nabestaanden weten van het lidmaatschap bij UVZOD. Dit is belangrijk zodat de juiste partij wordt ingeschakeld bij overlijden.

Lidmaatschapsinformatie

Voor informatie over uw lidmaatschap verwijzen wij u naar de achterzijde van de contributienota. Voor vragen, meer informatie en het doorgeven van wijzigingen kunt u contact opnemen met de kantoormedewerkers via de mail of telefonisch tussen 9.00 en 12.00 uur.

×